Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Αδιανόητο deal Σαββίδη, "κόντρα" με τον Μπράνκο - Οριστικό για Φερέιρα
| 2020-02-26 14:35:00

Αδιανόητο deal Σαββίδη - Πάνω από 5,5 "χαρτιά" - "Κόντρα" με Μπράνκο - Οριστικό για Φερέιρα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Αδιανόητο deal Σαββίδη - Πάνω από 5,5 "χαρτιά" - "Κόντρα" με Μπράνκο - Οριστικό για Φερέιρα!

Προσωπική επιλογή. Κανένα περιθώριο. Ποιος... τραβάει χειρόφρενο;

ΠΑΟΚ: Να κάνει διαφορετικά ο Γιώργος Σαββίδης δεν θα μπορούσε. Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί (διαδικτυακά φυσικά, με σχετικά ποσταρίστματα) εξακολουθεί να διατρανώνει τη στήριξή του στον Αμπέλ Φερέιρα.

Παρότι ο Πορτογάλος τεχνικός ψάχνει να βρει... συμμάχους στον οργανισμό ΠΑOΚ, παρότι ξεκάθαρα δεν απολαμβάνει εμπιστοσύνη αποδυτηρίων, κοινού και media, ο αντιπρόεδρος του Δικεφάλου, προσπαθεί δημοσίως να πείσει (πιθανότατα με πρώτο τον ίδιο) για την ικανότητα του Φερέιρα να γυρίσει το χαρτί και εν συνεχεία να περάσει αυτήν τη στήριξη και σε όσους (και είναι πολλοί περισσότεροι) αμφισβητούν τον τεχνικό των πρωταθλητών.

Αλλιώς όμως, είπαμε, δεν θα μπορούσε να κάνει ο Γιώργος Σαββίδης. Κυρίως γιατί ο Φερέιρα αποτελεί προσωπική του επιλογή. Αυτός ήταν, μέσω των επαφών του, που προέκρινε το καλοκαίρι τον τότε τεχνικό της Μπράγκα και αυτός που -μέσω δικών του ανθρώπων- χειρίστηκε το πολύ απαιτητικό deal της αγοράς του από τους "αρσεναλίστας". Και αυτό, την ώρα που ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ -και συμπατριώτης του Φερέιρα- ο Μάριο Μπράνκο, είχε εισηγηθεί διαφορετικά.

Τριετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές που ξεπερνάνε τα 5,5 εκατ. ευρώ δόθηκαν στον Φερέιρα. Δείγμα και αυτό της απόλυτης εμπιστοσύνης που παρείχε Γιώργος Σαββίδης στον Πορτογάλο. Πώς λοιπόν τώρα, μετά από ελάχιστους μήνες ο ίδιος να αναιρέσει την επιλογή του, το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει δοθεί ποτέ σε προπονητή ελληνικής ομάδας και φυσικά μια από τις ακριβότερες αγορές προπονητών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;

Μονόδρομος λοιπόν η δημόσια στήριξη, πόσο μάλλον από τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς, οι επιλογές και τα περιθώρια ελιγμών που έχει η διοίκηση του ΠΑΟΚ για να προχωρήσει σε απόλυση του Φερέιρα είναι μηδενικά. Η αποζημίωση βλέπετε του Πορτογάλου είναι τεράστια και σίγουρα δεν δικαιολογείται από την οικονομική κατάσταση των πρωταθλητών σε σχέση πάντα με το ασφυκτικό πλαίσιο που υπάρχει στον σύλλογο ελέω FFP.

Εδώ, προ ημερών, ο ίδιος ο Μπράνκο ορθά-κοφτά ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει πρακτικά καμιά αγορά στον ΠΑOΚ αν δεν γίνει πώληση, πώς θα γίνει απόλυση ενός προπονητή, η αποζημίωση του οποίου ισοδυναμεί πρακτικά με τη μεγαλύτερη πώληση της ιστορίας του συλλόγου (κάτι δηλαδή περισσότερο από 4 εκατ. ευρώ);

Κοινώς, θέλοντας και μη, ο ΠΑOΚ στηρίζει, όντας εγκλωβισμένος και στις επιλογές και στην οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags